Tillbaka till verkligheten

I och med idag så är sommarlovet över på riktigt. Inget mer slöa varje dag. Tillbaka till tentor, böcker och projektarbete. Tillbaka i Norrköping en sväng till och med! Slapp till och med gå upp mördartidigt idag då farmor och farfar var här och jag fick spendera lite tid med dem.

I helgas provade vi på en ny favoritaktivitet, auktion! Väldigt trevligt må jag säga, och jag kan lugnt säga att det kliade i mina köparfingrar vid ett par tillfällen, bland annat blev jag lite bitter att jag inte vågade buda på en gammal trampsymaskin. Efter 50 kronor lades budförslagen ner och den stackars symaskinen står nu utan hem! Attans! Var även bra sugen på ett par skålar och en duuunderfin spegel. Vi har i alla fall kommit överens nu om att det måste bli fler autioner framöver. Gärna med ett par kronor att spendera på fiffiga saker. Synd bara att det är så svårt att avgöra hyr dyra saker blir i slutändan. Helt sannslösa priser på vissa saker och folk som inte ens vill ha en symaskin för en 50-lapp.. ja ack ack ack!

Nu ska jag träna lite innan det är dags för sängen! Inte ge upp efter första veckan, det vore fail!

Chip!

PS. Är det någon som har ungefär tusen garnnystan som den känner "att ptja Anna är nog i större garnnöd än mig så hon kan väl förvalta dessa små underverk"? JAG HAR STICKCRAVINGS!!!!!!!!! Så många fina mönster och så många fina garner. Så lite peningar och tid...

Äntligen lite jord under naglarna igen!

Har inte blivit så mycket balkongfixande på ett tag, mest bara vattnande och allmänt underhåll. Idag gjorde jag trots allt slag i saken, disken får vänta jag behövde gräva ner mina små fingrar i lite jord! Så nu är oreganon, salvian och den ena paprikan äntligen omplanterade. Vilket också ledde till att mina sista lecakulor strök med och nästan all jord, bara lite av den inte fullt så bra jorden kvar. Således har nästan 200 lite jord förbrukats, inte illa!

Hade så smått gett upp hoppet för övrigt om att mina tomater någonsin skulle mogna, de är ju många men ack så gröna. Men till min glädje upptäckte jag igår att ett gäng tomater äntligen har börjat skifta färg i rätt riktning! Inte en annan typ av grön utan skönt orangea! Härligt!

Har även skördat första smultronet, det är ju sannerligen en planta som växt till sig mer än jag någonsin hade kunnat ana! Massor av små små smultron är på gång, får se om de hinner bli ätbara innan det är för sent bara... Men ett smultron är bra mycket bättre än jag hade hoppats på för den här säsongen!

Nu ska jag ut och röja upp lite, ligger små högar av jord lite här och var och dessutom tänkte jag faktiskt få göra klart mina värmeljushållare! Mmmhm!


Cherios!

Nya inneboenden!

Efter att ha tagit ett snabbt gemensamt beslut under en middag med min familj ägnades en stor del av förra veckan åt ommöblering och städning. Det kan behövas när två små katter ska flytta in! Är min systers små ögonstenar som efter mycket om och men har fått flytta hit. Än så länge verkar de nöjda och glada, Li sovandes på min ryggsäck och Lillen promenixande på balkongen. Hoppas det ska gå bra och att de kommer trivas med oss!
Chip!

RSS 2.0