Home sweet home

Då var vi tillbaka i hemmet igen! Något otyg har tuggat på mina plantor men de lever i alla fall och det ser ut som att det går att rädda. Lite såpvatten och lite tålamod så ska nog mina plantor vara back on track igen. I övrigt var Öland helt fantastiskt! Tur för oss att det fanns ett hav precis runt knuten för herrejösses vad varmt det var och ännu mer herrejösses vad skönt det var att bara doppa sig och känna livet komma åter! Arvika campet var helt klart det finaste på hela festivalen med de bästa av de bästa människorna! Ser redan fram emot nästa års Ölandsäventyr. Men innan dess finns det många fler äventyr att utföra denna sommar, det finns bär och svamp som ska plockas, blommor som ska kanderas och kakor som ska bakas. Dessutom kommer det besök hit på onsdag eller så vilket jag verkligen ser fram emot. Då blir det spökjakt, kakor och NINA! Vad mer kan en kvinna begära av livet?
Chip så länge! Jag ska dö en smula på soffan nu igen.... Aj

Blixtar och dunder!Igår kväll strök världens åskväder förbi trakterna. Så ackompanjerad av min partner in crime bosatte jag mig på balkongen och tittade på när tusen blixtrar lös upp hela himlen. Tack och lov att vi är bosatta i stan vid sådana här tillfällen så det inte behövs oroas så mycket. En vän till hos hade en granne som blev utan hus efter kvällen och själv hade hon två blixtar som slog ner i huset! Så här i efterhand fick jag lite dåligt samvete över att jag satt och njöt av alla fina blixtar när det var folk som råkat så illa ut...

Lyckligtvis var det inga växter som strök med under ovädret, evakuerade en del till golvet för att de inte skulle bli dränkta i allt regn. Själva smög vi in efter en stund när regnet började tillta och det såg ut att bildas en insjö i vardagsrummet...

Imorgon bär det för övrigt av mot Öland! Arvika med tillhörande festival lämnas bakom oss och istället blir det bräckt vatten och festival på östkusten. Ska bli himla fint! Semester oh yeah!
Chip!

Fina brummande humlor

Visst är det fint att naturen hjälper sig själv ibland? Har noterat en hel hög surrande humlor på balkongen som verkar trivas ganska fint. Tack och lov inte så många getingar, de är lite mer ondsinta och läskiga i mina ögon. Humlor är förutom hjälpsamma dessutom väldigt söta enligt mig. Synd bara att de bränns för jag blir så sugen att klappa dem, de ser ju så ludna och goa ut.

Snart är det dags för Öland Roots också! En vän till gôbben ska vakta grönskan när vi gör en tvärtom resan. På onsdag när en hel drös festivalbesökare börjar bege sig till våra trakter tar vi oss iväg och på söndag när festivalarna åker härifrån kommer vi hem. Får faktiskt lov att erkänna att det ska bli ganska gött att slippa det värsta härjet här i stan, visst festivalen är fin och så. Men va tusan been there done that. Vad är väl en festival på folkets park när det finns bräckt vatten, baktakt och vilda körsbär?

Nu ut i sommarvärmen på balkongen och inspektera, vattna och götta mig!

Chip!

Woho!

Första blomman på paprikan har slagit ut! Nu är det bara att hålla tummarna för att det blir fler som vågar slå ut så de kan pollineras ordentligt. I övrigt växer tomaterna i god takt, flera av dem ser ut som tomater nu och inte knappnålshuvuden. Om än ganska små tomater. Life's good!
Chip!

Dagens skörd

Idag har det klämts ett gäng bladlöss som börjat hugga in på en tomatknopp och även en larvmarodör har hittats, denna befann sig i gurkörten. Vilket förklarar de små hålen jag funderat över... The war goes on med andra ord! Hoppas bara att det är jag som går segrande ut ur striden...

Nu grönskar det!

Har lekt lite med min kamera och kände även att det var lite på tiden att visa hur arbetet rör sig...

En sann kämpe. Har blommat i över en månad nu och ser knappast ut att vilja ge sig med det. Och tur är väl det för en riktig liten färklick är vad den är! Får jag tacka mor och far för eftersom det var de som gav den till mig.På vänster sidan gömmer sig de flesta av örterna tillsammans med tomatplantorna. Bland annat oregano, basilika, gräslök och min personliga favorit timjan verkar trivas ganska fint tillsammans. Ringblomman har börjat knoppa och jag är riktigt nyfiken på att se vilken färg det är på dem som tittat upp där i korgen.

Tomaterna har börjat blomma för full och en hel del blommor har lossnat nu och under de små bladen gömmer sig små små blubbar som jag gissar en dag ska bli till fin fina tomater som vi kan mumsa på så småningom! Paprikorna å andra sidan är bara klädda i knopp än så länge men jag hoppas på att de också ska börja blomma snart.Jag älskar verkligen hur sockerärten klänger och har sig. Allt den kan gripa tag i slingrar den envetet fast i och jag fick bygga en liten ställning för att den skulle få maximalt med slingermöjligheter.Den första tagetesen har redan börjat knoppa! De något senare exemplaren har dock en god bit kvar innan de också kommer till det stadiet. Men jag har en känsla av att det kommer gå både snabbare och långsammare innan även den är i kapp...På vänster sidan finns det mängder av dill som vi snart har ätit upp, dock har en ny omgång satts som jag håller tummarna ska dyka fram snart. Även slingerkrasse och gurkört befinner sig här och växer för allt de förmår. Längs hela kanten på balkongen går det att finna fyra små smultronplantor som satt upp med hjälp av mängder av ståltråd. Pepparmyntan som jag tycker mig toppa av hela tiden finns också här och det har druckits många koppar te tack vare den. Persiljan som växer här väntar jag på att den ska ta sig rejält innan jag börjar att hugga in på även den...Här kan man ju snacka om växtkraft! Tittade på en bild som bara var ett par veckor gammal och då var det blott ett par stackars blad på varje och nu är det redan små fjuniga knoppar i en del av plantorna. Gillar hur alla bladen är liksom ludna. Lite små sträva kattöron eller så.Än så länge är smultronplantorna inte särskilt stora. Men till nästa år hoppas jag att de tar sig mer och att de även går att mumsa smultron. Tur att jag har hyfsat gott om tålamod med andra ord...


Ska bli spännande att se vart allt kommer att sluta. Sommaren har ju nätt och jämt börjat och inte många blomster har sett dagens ljus än. Mest en massa gröna blad. Men det gör inte så mycket. Jag b lir fortfarande glad när jag kommer ut i grönskan! Verkar som att jag vann kampen mot mjöldaggen för övrigt. Växterna växer på och än så länge har inga fler vita fläckar stått att finna...

Förresten, om man får sluta kvällen så här:
Då har man det väl ganska fint ändå?

Chip!

Fin helg jovars!Sommar, sommar och sol

Sitter och smälter bort här i värmen! Det är minst tusen grader varmt och när jag satt på balkongen för en stund sedan smälte all min hud ihop med stolen jag satt på. Bokstavligt talat.

Är för övrigt helt fantastiskt med allt liv på balkongen! Precis innan midsommar satt jag och beklagade mig lite över att det än så länge inte fanns tillstymmelsen till annat än grönska (bortsett från ett gäng knoppar på tomaterna). Nu är tomaterna översållade av små gula blommor som jag hoppas ska förvandlas till underbart röda små delikatesser. Jag har dessutom knipsat av de första knopparna i tagetesen, mest för att det stod på påsen att man skulle göra det för att de skulle buska till sig. Och det finns knoppar, knoppar, knoppar överallt (nästan). Är lite trivsamt att inte behöva oroa sig så mycket längre för att växterna ska ta sig. Det mesta växer så det knakar och verkar må riktigt fint i sommarsolen och värmen. Mycket bättre än mig!

Tyget har också äntligen kommit upp. Hejdå tråkplåt och hej trevligt vit/gult tyg! Helt klart en förbättring! Har även knåpat ihop en smart, om än lite rajjig, ställning till sockerärten. Hoppas bara inte de bränner sina stackars små utlöpare på den varma metallen...

Har ju trixat ihop min kamera nu (äntligen) så kanske borde ta och passa på att ta lite bilder på hur det tagit sig. Innan sommaren är slut. Den brukar ju liksom alltid vara lite kortare än man önskar... Har även ett litet projekt kvar jag måste ta tag i, eller måste och måste, vill. Ska ordna med lite fina värmeljushållare. Har alla verktyg bortsett från en lite sand eller två sen är det bara att köra!

Nej här kan jag inte sitta! Ska se om jag kan hitta ett svalt utrymme att gömma mig på... Kanske frysen?
Chip!

RSS 2.0