Små grodor, tårtor och massor med öl

Eller tja kort och gott missommar nalkas det imorn! Vi har förberett med att åka runt halva stan för att hämta upp tält och sovsäckar och införskaffa diverse nödvändigheter. Sen har det bakats tårta, kokats sylt och gubben har trixat ihop en massa fint bröd. Så imorgon bär det av mot en av våra vänner lååååångt ute på landet så att ingen kan smita ut på krogen eller hitta på andra äventyr. Med andra ord det kommer vara fest hela natten lång. Eller tills ölen tar slut...


Sen har jag en annan fundering! Det nalkas nämligen bröllop i höst. Jag har aldrig tidigare varit på en sådan tillställning tidigare i mitt liv och jag vete tusan vad man ska ha på sig! Är det finklänning som gäller eller är det en vanlig enkel sak man får slänga på sig? Helt enkelt, var tusan ska man lägga ribban? Det känns ju inte mindre än lätt pinsamt att komma i nyårsstassen om övriga gäster har tagit något ur garderoben. Eller tvärtom. Kanske helt enkelt får ta ett snack med Oskar som är föremål för tillställningen eller någon av de andra gästerna. Sen vet jag inte om det kanske går att utläsa av inbjudan som dyker upp. Kul ska det bli i alla fall och jag ser fram emot att få delta i Oskars stora dag!

Nu ska vi kika på film här i hemmet och prova det nybakta brödet. Lite uppvärmning inför morgondagen!

Trevlig midsommar!

Chip!

Mjöldagg?

Idag när jag skulle sätta igång med de sista tomatplantornas omplantering var det något som fångade mitt öga. I stort sett alla mina kära plantor hade små vita, mjöliga fläckar på bladen. Nästan som att någon hade skvätt färg med en målarpensel eller nåt.

Den här bilden ska tilläggas togs efter att jag hade skrapat bort de flesta fläckarna på de största bladen.


Hur som haver efter lite googlande kom jag fram till att det verkar vara mjöldagg. Efter ytterligare lite googlande kom jag fram till att en blandning av mjölk, vatten och diskmedel är ett effektivt sätt att bli av med äcklet. En del mjölk och nio delar vatten. Och så en lite skvätt diskmedel för att slippa ytspänningen. På vissa ställen stod det att man även kunde använda bikbarbonat (eller om det var bakpulver) hur som helst stod det att det kunde skada bladen om det var känsliga plantor så jag ville inte riskera det.

Efter allt googlande var det dags att ge sig ut på uppdrag: ta död på mjöldaggen! Det återstår att se om det gav något resultat. Alla blommor, oavsett synligt mjöldagg eller ej har fått sig en dusch och förhoppningsvis hjälpte det...

Tycker att anledningen till att man ska använda just mjölk och vatten är hur kul som helst. Det låter ju som nåt hittepå men vad jag läst så är mjöldagg laktosintolerant och dör av mjölken. Hur kul är inte det?

Dagens!Eller snarare om nåra dagars? Ärligt talat för tillfället är jag sjukt sugen på att ha sommarlov! Ser fram emot lata dagar, nya roliga projekt. Att se mina små bebisar växa till sig. Äta glass i solen. Kramas. LEVA!

Imorn far jag i alla fall tillbaka till skogarna o gubben! Vi ska titta på små kissemissar på lördag. Svärmors katt har fått smått. Så just nu jobbar jag på att vi ska bli med katt till hösten! De är så fantastiska små varelser! Får jobba på övertalningsförmågan, kanske grina lite? 

Chip!

RSS 2.0