2 do

okej så jag är gräsänka nu i en vecka (lite drygt en vecka till och med) och dagen har varit allt annat än produktiv! Det är banne mig så mycket roligare att göra saker när man är två än när man är ensam. Så dagens middag bestod av mackor. Mackor. Och mackor. Med lite fil som fanns kvar.

Men imorgon måste det bli ordning och reda på torpet. Innan karln min kommer hem hinner han fylla år och jag ska hinna skriva en tenta innan där också. Och det vore minst sagt tråkigt om jag inte lyckades klara av även sista tentan! Så en sak jag lärt mig under mina långa och många år är att 2 do lists är kick ass!

Veckans 2 do list ser ut som följer:

-Städa step 1
-Tenta plugga!!!!!!!!!!! Aim for the stars och hoppas på att nå i alla fall första grenparet....
-Diska
-Handla
-Göra tenta
-Städa step 2
-Bära upp soffa på vinden

När allt tråk är klart kan jag åta mig alla andra roliga saker som att pyssla paket, plantera om de sista blommorna från först sådden. Pillra mig i naveln. Kolla på desperata husfruar. Ligga i soffan och vara ultra dekadent (det tänker jag ta mig för oavsett vad på tisdagkväll efter tentan!).

Nu dags för sängen och sikta på att orka upp tidigt imorgon! Lite sol skulle ju inte skada heller...!

chip o hej!

Historian om en syster


Ibland när jag tänker på min och min systers utveckling blir blir jag alldeles mosig inuti. Att säga att vår saga är en aning komplicerad och invecklad är ingen överdrift. Med det sagt vill jag också säga att jag tror att det är en av anledningarna till att vi idag är så viktiga för varandra idagFör att inte göra sagan alldeles för lång kan vi börja för fyra år sedan, av en och annan anledning tog jag tillbaka min nyckel, gav tillbaka samma nyckel. Funderade och tänkte så jag var alldeles virrig i bollen. Det hela slutade med att jag på höstkanten rymmde. Till Arvika av alla ställen! En liten oas av fränt folk och härlig musik blandat med ett intehinnatänka tempo, I loved!

I mitt nya paradis fann jag vänner för livet! Sånna där fantastiska varelser som är med och bygger upp från grunden. Älskar dig dag för dag oavsett var du befinner dig i humör, livet eller på jorden. Bara för att det är så de fungerar. Bara för att jag hade en sannslös tur!

Under första åren i Arvika kan väl sägas att vår relation inte var den bästa, båda var vi dåliga ringare och när vi väl pratade flöt inte orden på som de egentligen ville. Gosh vad glad jag är idag att vi inte slutade där! Den stora vändpunkten kom ändå någon gång för ungefär ett år sedan. Självklart hade en massa små saker börjat hända tidigare men det var för ett år sedan som det verkligen verkligen vände! Jag minns speciellt när vi pysslade födelsedagspresent till mamma. Vi pillrade och pysslade och pratade i timmar utan att ens tänka tanken dålig stämning! Vi var på samma nivå, samma frekvens och jag vet inte vad, det var minst sagt fantastiskt! Hela vägen hem till mamma och pappa gick jag och log som den tok jag är.

Ärligt talat är nog min syster jag blir mest stolt av att se i hela världen! Från att ha varit riktigt riktigt nere till att idag vara en helt fantastisk mamma! Den resan hon har gjort på så många plan gör att jag bara vill spricka av jag vet inte vad. Hon är sannerligen en fighter, i god bemärkelse. Framförallt det senaste året! Det senaste året har hon tagit sig bra mycket längre än de flesta andra människor jag känner ens skulle klara av i sin vildaste fantasi. Längs vår väg finns det en sak som aldrig har förändrats, att jag älskar henne av hela mitt hjärta och hela mitt jag. Jag har tur som har en syster som Fia, hon är fantastisk!

/Anna

Dagens

...mission!


Idag ska mina små liv få komma i större krukor! Jag känner det i kroppen, i själen och framförallt i mina planterar fringrar. Lerkrukorna ligger i blöt. Likaså vattenkristallerna. Nu ska det bara inhandlas lite lecakulor så är jag ready to roll!

Come on våren! Jag är redo!

/Anna

Hos Kinoko får man tävla just nuVerkligen världens sötaste portmonä någonsin! Har aldrig varit med i någon på-blogg-tävling förut. Men vad tusan! Den är så söt så jag dör! (får tacka söta syster som fick mig att börja använda bloglovin så man får se när det händer bra saker i bloggar man annars bara hittar-gillar-glömmer).

.

Har retirerat till sovrummet nu efter en toppendag med min finaste Nina! Synd bara att hon inte kan vara kvar längre än till i morgon bara.... Men en ska inte klaga får henne en liten stund i alla fall!

Upptäckte innan återvändandet till sovrummet att mina frön som inhandlades i torsdags spårlöst försvunnit. Planen var annars att sätta lite smultron och oregano (plus eventuellt lite av de växter jag redan satt, lite osäker på om jag varit lite väl ivrig kanske). De redan satta fröna växer i alla fall så det knakar! Har planterat om ett par stycken nu och de verkar trivas ganska bra så kanske lika gärna kan plantera om lite flera. Kikar på de små liven titt som tätt och ber så stlla att de ska klara sig och bli stora och fina. Mina växter tenderar ju annars att dö ut i den här lägenheten... hoppas inte det gäller mina fröplantor.

Hittade för övrigt ett fint tyg till balkongen idag. Eller snarare så här; jag hittade ett billigt tyg (påslakan) som är fint med hänsyn till sitt pris. 60 kronor kändes helt okej tyckte jag. Så satt och sprättade påslakan för glatta livet förut. Nu ska bara hittas någon form av sydon så jag kan sy ihop de två styckena och fålla och sy kanaler och allt sådant. Finns det tyg över efteråt är det mycket möjligt att det blir lite kuddar också.

Nog med svammel för nu. Borde verkligen sova men det är ju så lätt för en råtta att fasta på bordet när katten är borta...

chip o hej!

What to doooo?

Nu blir jag snart ledsen på riktigt! Sedan vi flyttade hit har blomma efter blomma dött! Först var det en av de små palmerna. Sen var det en annan liten pluttblomma (som jag tagit hand om i flera år och som kanske egentligen borde dött för länge sen). Innan jag åkte till Norrköping konstaterade jag att min fina porslinsblomma var ett överstökat kapitel och när jag kom hem hade ytterligare en blomma dött. Den sista var för övrigt alldeles nyinköpt :( Vet inte alls vad det är som händer med dem! De får lagomt mycket vatten och de står ljust och fint... men ändå... plaff! De liksom ruttanar inifrån på något sätt. Om det är någon som känner igen problemet och vad tusan som kan göras åt saken tar jag gladeligen emot tips!

Mina fina fröplantor verkar dock klara sig bättre! Börjar ana de första karaktärsbladen på tomaterna så snart börjar det bli dags att skola om de små liven. Måste bara inhandla lite bra planteringsjord och lite näring först! Har sparat travar med mjölkpaket som jag sköljt ur och klippt på mitten att plantera om i! Nu är det bara för kylan att lämna oss så att vi kan få lite riktig vår också! Tyvärr snöade det igår så det lilla hopp jag arbetat ihop störtdök en smula!

Nej nu ska jag plocka lite i  röran här hemma så det känns lite mer beboeligt!
Hej så länge!

DagensLigger just nu i sängen med min kära laptop och har avnjutit en lång och fantastisk frukost! Skulle egentligen ha hjälpt till att flytta en kompis idag men när jag vaknade i morse så kändes det som att någon hade kört insidan av min hals i en mixer. Inte kul.Nu kanske det är på tiden att göra något vettigt av dagen... en tur till rusta eller så hade ju passat guld! Tänkte köpa lite konstgräs där att ha på balkongen... är lite kluven, det kan bli det snyggaste någonsin. Samtidigt som jag kanske kan fixa det där extrarummet utan att köpa något direkt nytt. Bara utnyttja det som redan finns och lite secondhandprylar. Och sen så klart pyssla om det som det ska vara. Lite roligare, lite billigare och förhoppningsvis mycket snyggare!

Chip så länge!

Nya projekt nya tag!

Eller snarare ett nytt projekt! Eftersom jag efter flytten i höstas lyckades komma över en sån där toppenfräsig balkong är jag nu i full fart att fixa med den! Eller tja just nu är det snarare min stackars sambo som tar tag i saken och sprayvattnar mina stackars skott... (som alla har kommit upp nu! wiii!) Möjligt att det blir någon form av följetong av balkongandet. Klurar ut massor utav bra lösningar och billiga tricks för att den ska bli supernajs i sommar! Har ju en hyfsat tajt budget så det blir inga utsvävningar och dyra möbler direkt... men awesum ska det bli ändå.

Förutom att sätta frön (och köpa ännu fler frön det tar liksom aldrig riktigt stopp) har jag även inhandlat lite fina loppisfynd!
Sockerlåda att använda istället för balkonglåda. 55:- istället för det fyrdubbla!

Kruka med hjärtkant 15:-

Liten korg med handtag 20:-

Zinkhink från mamma GRATIS!

Gigantisk kruka från mammas balkong GRATIS!

Tidigare har jag inhandlat fröer som sagt och ett überpraktiskt litet drivhus i plast. Kostade runt 70:- och då får man allt färdigt, bara att fylla på med såjord vattna och sätta frön. Går dessutom att återanvända så länge man tvättar ur den och är försiktig. Fröer kostar någonstans mellan ingenting och hur mycket som helst har jag upptäckt. Eftersom jag är in training så vet jag inte riktigt hur stor skillnad det blir på resultatet och så med olika prisklasser.

När jag kommer hem ska det fortsättas att fixas och donas har massor av delprojekt som ska testas.


Sockerlådabilden har jag stulit härifrån.

RSS 2.0