Dagens outfit

Idag har jag bänkat mig framför datorn. Måste måste måste få in ett studiearbete. Men helst av allt vill jag bara vara ute och gräva fingrarna i metervis av jord. Inte skriva årsredovisning (på låssas dessutom). Det finns ju så mycket jag vill hinna med innan jag åker till Norrköping nästa vecka. Jag vill skrubba klart den äckliga fasaden. Jag vill sätta gurkärt och gråmalva. Plantera om persiljan och tagetesen. Sitta på en jordsäck och njuta i den fina solen. Jag vill i alla fall inte sitta här inne och sitta.

Tror nästan att jag får smyga hem någon helg under de tre veckor jag ska vara hemma. Så jag får ombesörja mina små växter. Och pussa på min gubbe så klart! Tre veckor är annars ganska lång tid att vara hemifrån!

Aja kanske ska ta tag i den där årsredovisningen i alla fall, så jag kanske får lite tid att göra det jag verkligen vill...

Chip så länge!


bland alger, blommor och blad

Har skrubbat klart nästan hela balkongen dagen till ära. Usch vad äcklig den är! Men jag hittade ett tips på det stora internetet som jag provade på och som faktiskt underlättade en hel del.


Resultatet (bilden kanske inte riktigt ger rättvisa till resultatet): 
Receptet är ganska enkelt, blanda ljummet vatten med såpa och lite citronsyra. Gnugga in rikligt så att det blir lite blött och låt sen verka en stund. Plantera om lite blommor, titta på dålig tv eller prata med en vän under tiden det verkar så går tiden lite snabbare. Borsta sedan av med massor av vatten. Såpa har nämligen den egenskapen att det lätt blir halt nästa gång det regnar på det. Inte kul! (om det inte är någon annan som halkar runt i såpan vill säga)

Idag passade jag på att plantera om lite under tiden jag väntade. Bland annat kom min favoritbasilika i större kruka, min adoptivpepparmynta fick även den en ny kruka som jag hoppas den tycker om. Fick fula bruna fläckar längs med nervsystemet på några av bladen på den vilka jag klippt bort. Därav dess lilla storlek. Hoppas att ny kruka och beskärningen gjorde den lite gladare!


Fin basilikan:


Glad pepparmynta?

Har även senaste veckan haft mina tomater ute på avhärdning. Än så länge verkar de må fint och de har till och med klarat om en utenatt! Krukorna de stor i nu är sista innan de hamnar i stora svarta hinkar. Det fina är att krukorna de står i nu fortfarande är fina att odla örter i. Mina adoptivörter till exempel!


Växtvärk

Jag ska ju verkligen inte ha en blogg! Men det skiter jag i och skriver ändå. Även om det blir lång mellan inläggen och så. Har även planer på att lägga upp lite bilder på min lilla köksdjungel som det numera ser ut som! Jäklar i min låda vad det växer och fina små växter blir det med! Tror att temperaturen och ljusmängden är alldeles lagom faktiskt. Har precis planterat om tomaterna och paprikorna då de började växa ur sina små mjölkkartonger. Jösses amalia säger jag bara!
Lyckades dra med gubben till Granngården här om dagen så nu har jag massor av fin jord att skämma bort mina små blombarn med! Hoppas att de uppskattar gesten för det gjorde nog inte min plånbok. Fuskade lite också och köpte lite färdiga örter som jag misslyckats med, och några som jag inte satt, de hade någon form av erbjudande så lika bra att passa på tänkte jag. Nu står adoptivplantorna i sovrumsfönstret i karantän utifall de skulle ha med sig något mindre kul, som spinn eller löss eller så. Har gjort den tabben förr i mina dar och det har slutat i gråt och tandagnissel. Spinn är mitt favorithatohyra, alla kategorier. Utrota säger jag!
Nej nu ska jag ta och kika på äntligen hemma! Fina fina program!
chip!

RSS 2.0