Bland dop, släktingar, fniss och bus

Förra veckan spenderades återigen i Norrköping. Och denna gång slapp jag tåg åtminstone åt ena hållet. Himlans skönt! För på vägen hem så hade jag med mig hela familjen. Syster fick till och med sova här. Vi var lite nyfikna allihop på hur katterna skulle reagera på hennes hemkomst. Men de var lite tråkiga, surbollar månne?

På fredagen hade vi nöjet att bjuda över mina föräldrar på lite middag. Ett bra teamwork i köket slutade med riktigt god mat på bordet! Innan dess hade jag nöjet att ta med Knut ut på tur. Vi gav oss ut i jakt på fina höstlöv och annat roligt pynt. Hade tidigare under dagen passat på att köpa lite nya höstväxter att liva upp balkongen med och ville snitsa till det med lite ytterligare finheter. Resultatet blev att jag nu inte längre blir deprimerad över att gå ut på balkongen. För jämmer och elände är utbytt mot färg och liv!

På lördagen inträffade så helgens stora event. Vår nya kusin fick sitt dop och det var trevligt att träffa på släkten igen! Under det efterföljande fikat fick jag nöjet att återuppleva barndomen igen, satt och fnissade och busade med fina syster yster vid bordet vilket var sjukt uppskattat i alla fall från min sida! Jag har verkligen tur att ha henne i mitt liv!

Det har varit riktigt kul att ha syster översovandes här! Var väldigt länge sen vi spenderade så mycket tid tillsammans bara hon och jag. Blev många och långa samtal, gosande med lillpyret och en och annan film. Allt sånt där som gör livet lite extra värt att leva helt enkelt! Så det var inte helt lätt att lämna av våra nattgäster under söndagen. En vecka till här hade verkligen inte skadat! Men snart är jag ju tillbaka i Norrköping så då får vi ju leka igen!

Nej nu ska jag ut i skogen igen! Lite till svamp finns det alltid rum för!

Chip!

På besök i lingonens land


Förra veckan gjorde jag och Linda slag i saken och begav oss ut på lingonjakt! Så himla bra beslut! Så otroligt skönt att komma ut i naturen lite och bara njuta! Att man dessutom kan fylla skafferiet med lingonsylt är ju ingen dålig bonus! Men det ska erkännas att vi var på väg att ge upp där någon gång på vägen. Så som vi hört tisslas och tasslas om att det ska vara någon form av lingonår i år och överallt vi gick, inte ett lingon! Vi letade halvt ihjäl oss och tog varje litet lingon vi kunde hitta där ett tag. Och precis som förra året så var det när vi var på gränsen att ge upp som vi fann dem på riktigt. Och nu kan jag kanske vara beredd att hålla med om att det är gott om lingon... så länge man bara hittar rätt ställe! Trots flera timmars slit och många liter lingon så blev resultatet i antal burkar färdig sylt ganska magert, fem ynka små burkar blev det. Men vi gör ett nytt försök här i slutet av veckan och hoppas på lika god tur då!

Vi passade även på att plocka lite kantareller. Lika bra att passa på när man ändå är ute i skogen tänkte vi. Och ett tag hittade vi nästan fler kantareller än lingon. Vi hittade även de roliga på bilden som ser ut som att det är ett gäng mindre kantareller som växer upp och ned på ovansidan av hatten. Kanske bästa sättet för Herr Kantarell att bära runt på sina små kantisar? Vad vet jag. Gott smakade den i alla fall. Den bor i min mage nu tillsammans med tusen andra kantareller. För när man är gräsänka och när man varit ute i skogen i många timmar då får man minsann äta kantareller tills man skäms och lite till!

Chip!

Söt liten mössa

Avslutade ett stickprojekt i förra veckan. En sådär höstmysig liten mössa. Tror den kommer passa toppenbra till båda de halsdukar jag för tillfället sitter med. Det var kul att göra en lite annorlunda mössa mot de jag vanligtvis gör. Mössan är stickad i Nepal från Drops och jag får lov att erkänna att jag blev lite kär i det garnet! Väldigt mjukt och skönt och det kommer definitivt värma gott i vinter! Mönstret till mössan finns här! Se så iväg och sticka med dig nu! Jag ska nog kika lite på fler mönster. Har ju mössor och halsdukar i mängder... men jag behöver ju faktiskt något till mina små händer också!

Chip!

Städa städa...


Helgen har spenderats på att städa lägenheten. Tricket har jag kommit fram till är bra musik att dansa till och mycket tid. Allt detta brukar resultera i att jag springer och vickar på rumpan i takt med diverse musik. Kul! Nu tänkte jag ta tag i vardagsrummet som faktiskt är enda rummet kvar att göra fint i. Så himla skönt när det inte ligger en massa skrot överallt utan lägenheten känns levbar och fin!

Fint ska det bli för ikväll får jag besök av min fina kusin Linda. På schemat tror jag det står en mängd koppar kaffe och lite pyssel. Mys mys! Men som sagt innan dess ska det städas och göras fint minsann. Får se hur det går bara... katterna har varit mer än lovligt intresserade av mitt städande under hela helgen. Fast i och för sig det räcker med att ta fram dammsugaren så gömmer de sig fortare än kvickt!


Chip!

Strålande ljus


Det här är ett litet fiffigt pyssel som inte är varken särskilt svårt eller mödosamt. Dessutom använder du i huvudsak något som finns hemma och som du kanske vanligtvis hade slängt.

Du behöver:
* Konservburkar, ordentligt diskade
* En syl eller en pryl
* Hammare
* Pärlor, ståltråd, fina band och annat fint att dekorera med

1. Samla ihop allt du behöver till pysslet så att du i lugn och ro kan pyssla. Om du vill kan du vika in kanterna högst upp på burken med hjälp av en tång, för att eventuellt undvika en del skador i framtiden.

2. Fyll burkarna med något, tyg eller papper eller det du har i närheten. Nu ska det nämligen slås hål i burkarna. Använd din syl eller pryl att göra mer eller mindre fantasifulla mönster i burken. Kom ihåg att burken gärna bucklar sig så begränsa mängden hål något. Vill du inte ha några hål? Hoppa då över detta steg.

3. Dekorera! Här är det bara fantasin som sätter gränser! Testa olika varianter och pilla tills du är nöjd. Blir du inte nöjd? Ta bara bort det du gjort och försök igen. Det här är det roligaste steget tycker jag!

Färdig!

Eller vänta nu! Har du lyktorna ute finns det ytterligare ett litet knep att ta till, om du vill undvika att få dina lyktor vattenfyllda vid eventuella regn. Eftersom vi är bosatta i Sverige är ju den risken ganska överhängande... Så ta fram din syl eller pryl igen och hammaren. Gör ett par hål i botten av burken. Ta fram lite tyg av något slag, jag använde mig av fiberväv som jag ändå har i mängder, klipp ut en lagom stor bit och lägg i botten. Fyll sedan på med sand eller grus. Detta underlättar även ljusbytandet då du får upp värmeljuset en bit.

Lycka till! 

Chip!

Rara små läckerheter


Smultronen blev ju trots allt en riktig höjdare! Trots att jag satte dem lite i senaste laget har de växt utav bara den. Länge såg de ut som högst upp i hörnet, små och uschliga och jag tänkte " jaja blir det inga smultron i år är det lugnt det kommer kanske nästa år i så fall". Vad jag misstog mig! Helt plötsligt satte de fart och blomman i nedre vänstra hörnet dök upp och jag jublade! Jag menar ett smultron vore ju inte tokigt! Sen dök det upp en till blomma.. och en till... och en till! Det var helt plötsligt massor av blommor, och blommor som förvandlades till bär! Både jag och Linus och fått smaka och jag är säker på att de kommer att bli ännu fler till nästa säsong. Om de överlever vintern vill säga. Och det får vi väl hoppas!

Det kommer att dyka upp fler bilder inom kort. Men det är ju dumt att ta allt på en gång. Får ta och suga på karamellen lite!

Chip!

Aldrig nöjd...

för några år sedan var det precis det jag aldrig ville bli, nöjd alltså. Nu sitter jag här och är ingenting annat än nöjd. Jag har fått vara ute i skogen två dagar i rad, lingonlagret är fyllt och jag har fått en svampbonus på det. Dessutom har jag en varm famn att krypa ner i nästan varje kväll bortsett från när någon av oss inte är hemma. Vi har två fina katter. Två fantastiska familjer att komma hem till. Jag har ta mig tusan nästan allt man kan önska sig här i livet. Har jag tur finns det någon annan som vill ut i skogen och leka. Eller någon som känner för att spela spel. Det finns allt som oftast bra saker att svänga ihop i både skafferi och kyl. Så mycket att vara tacksam över och framförallt nöjd över!

Det är som att själen har lugnat ner sig. Slagit sig till ro och börjat spira. Kroppen känns inte längre lika stressad över att räcka till. Varför jäkta över saker när det finns så mycket omkring sig redan som det är idag? Det är kul det där hur saker och ting förändras på relativt kort tid. Några år hit eller dit är ju egentligen ingen tid på det stora hela. Men samtidigt finns det så mycket som händer, tankar förändras och livet likaså. Och jag bara njuter!

Låg och tänkte på det med katterna tätt intill alldeles nyss. Hur fint allt är. Vilken tur jag ändå har. Ville skicka ut ett tack.

Chip!

Fina fina höst!

Drog igår ut till Höstmarknaden ute på Skutboudden. Lämnade sällskapet åt sitt öde då de inte var lika glada i att prata varken stickning eller växter. Hälsade på båda mina mostrar som tagit sig dit och sålde både det ena och det andra. Moster nummer ett sålde garner och hade stickat hur många vantar och halsdukar och själar och andra saker som helst. Tänk om jag själv kunde vara lika produktiv i mitt stickande!

Moster nummer två sålde perenner som hon drivit upp från frön i mängder! Drog med mig både en brokbladig Jacobsstege och en temynta med ljusrosa och lila blommor. Kommer nog bli urläckra båda två nästa sommar. Vi pratade även på att utöka hennes sortiment till nästa år med örter som i sådana fall jag skulle stå för. Örter kommer jag ju hur det än blir att så, så jag kan ju lika gärna sprätta ner ett gäng till.

Det var riktigt härligt att prata med människor som är duktiga på sånt jag tycker om. Växter och stickning är ju lite av mina två hobbies. Och att prata med Märtha om det roliga i att se något man sått komma upp ur jorden... jag kan bara säga att jag lämnade Skutboudden med ett leende på mina läppar!

Fick även ett gäng bra tips på hur man bäst övervintrar örter. Med reservation för att jag gör det på en balkong i krukor och inte på friland... Tror att jag ska ta upp rosmarinen på vinden där det är ganska svalt och skönt. Salvia, oregano, pepparmynta, timjan och kanske någon till tänkte jag tränga ihop i en banankartong eller dylikt och isolera så gott det går med det jag har, sedan täcka över med granris eller gräsklipp eller nåt sånt. Basilika, en timjan och fransk dragon tänkte jag husera i köksfönstret. Ibland är det tur att lägenheten är så kall... hoppas jag! Fick även veta att det inte alls behöver vara säkert att mina basilikor dör under vintern vilket jag innerligt hoppas att de inte gör! Kan bara tänka mig hur fina de kommer vara om de får ytterligare en säsong på sig! Håller tummarna för att några av mina små bäbisar klarar den karga vintern!

Nu ska jag ägna mig åt lite mindre fantasifyllda ting, boken Finansiering kallar och det är bäst att inte vara olydig!

Chip!

Stickmani!

Efter att ha haft en hyfsat lång sticksvacka har jag nu istället drabbats av stickmani! Sett så många fina mönster som jag vill prova på, nya tekniker att testa och fina saker att använda så jag vet inte var jag ska ta vägen någonstans! Senaste veckorna har det resulterat i tre mössor. Ytterligare en mössa är in the making så att säga och efter det följer ytterligare en. Sen har jag ju ett par oavslutade barnplagg som jag känner mig redo att återuppta, två söta tröjor ska det bli åt Knuten! Och så klart den klassiska halsduken fnular jag med också, bra sätt att både bli av med restgarn och samtidigt få något som värmer runt halsen. Gött! Är verkligen toppensugen på höst för närvarande och sitta i soffan och sticka ulliga ting till mig själv och de som är sugna på att värma sig med något framåt vintern till.

Eftersom min släkt för närvarande spottar ur sig barn passade jag på att sticka en del söta barnkläder under våren, eller ja jag avslutade ett av alla projekt jag påbörjade innan våren tog vid och plantorna tog mer av min uppmärksamhet vill säga... Den här klänningen lyckades jag i alla fall slutföra och jag får ju lov att erkänna att jag gillar resultatet! Dessutom stickad i ekologisk baby ull. Sånt gillar jag!

Är det någon som är sugen på att få något stickat är det bara hojta! Ge mig garn och lite tid så brukar det mesta lösa sig! Bäst att passa på dessutom när suget finns, vem vet om jag tröttnar?

Virkning är också något jag är lite sugen att prova på! Har än så länge bara lyckats trolla fram en barnkofta. Och det vore ju synd och skam att sluta där när det finns så många roliga andra saker att leka med!

Nej dags att dra sig från datorn kanske och fortsätta att sticka mössa? Provar att sticka med bambustickor denna gången och än så länge är det en högst angenäm upplevelse. Om det fortsätter så är det ett verkligt tips att prova på! Kanske inte för de tunnaste stickorna men helt klart för ett par 8mm stickor i alla fall!

Chip!

RSS 2.0