Snyggt kattnät?

Då var snart även denna helg över. Fort det går då! Har haft spontanbesök hela helgen, himla mysigt! Så det har bakats pizza och mysts hela helgen. Eftersom vi alla har varit ganska slöa och viljelösa har vi till stor del suttit med varsin laptop och småpratat så jag har passat på att lista ut hur man kan bygga någon lite snyggare form av kattskydd ute i sommar. Hönsnät och dylikt går verkligen fetbort för min del! Varför måste det vara så att man får en störtful balkong bara för att det flyttar in katter liksom? Att hitta inspiration var inte det lättaste vill jag lova! Men jag har klurat ut två alternativ jag tänkte testa.

Det första är nät av armeringsjärn, måste bara kolla så det inte blir för tungt. Har inte tänkt att ha hela vägen till taket utan bara en bit ovanför räcket. Tack och lov är våra katter inga riktiga klätter katter. Den ena kan inte ens klättra! Den andra är feg men tycker mycket om att spatsera på räcket. Så i så fall blir det till att göra någon form av kant hon kan gå runt på. Armeringsjärnet blir mest för att hon inte ska trilla. Det bästa är att armeringsjärnet är ganska stabilt så det går att utnyttja även den ytan för att hänga krukor där och kanske ha en liten enkel hylla eller så.

Den andra lösningen är betydligt lättare och billigare! Tänkte att man kan använda sig av gamla kvistar och grenar och bygga någon form av nätvariant. Lite gärdesgård stuk fast tunnare. Återigen inte ändå upp i taget utan bara en bit upp. Nästintill gratis blir det ju dessutom! Men i så fall kommer jag nog att måla den vit eller nåt så den inte blir för påtaglig. Får se. Är ju ett tag innan det ens går att testa den idén. Om jag är riktigt duktig går det ju faktiskt att hänga saker även i en sån konstruktion. Jag tänker lite åt det här hållet i alla fall:

För den delen på tal om katter! Det där med att luffarslöjda med två katter som älskar ståltråd är otroligt spännande (och enerverande). Just nu har den ena katten krypit ner i en korg jag jobbar på. Men hon är lite frustrerad över att den är något för liten för att kunna lägga sig i den. Stackars liten då!

Chip!

Bilderna är snodda från:
Hemmakanalen
En blogg
En annan blogg
Ytterligare en blogg
Och så en sista blogg

Livslyx

Just nu luktar det helt fantastiskt i lägenheten. Vi tog precis ut en kantarellpaj som står och göttar till sig lite. MY GOD vad jag vill äta upp den bums då! Men det är som så att vi ska ta med den till en vän så jag får vänta lite. Vi ska kolla in hans nya kissar som flyttat in, ja och äta paj då så klart. Satt och tänkte på det där med svampen för övrigt. Jag menar hela hösten snålar och snålar man för att det ska räcka tills nästa år och nu har vi fortfarande frysen och skafferiet fyllt av frysta/torkade svampar av lite olika slag. Det verkar liksom aldrig ta slut! Så min gissning är att vi i sommar kommer att leva på svamp... för att sedan fylla skafferi och frys igen för att slutligen snåla på dem hela hösten. Men visst känns det lyxigt att kunna plocka fram en påse av en av världens dyraste svampar och bara göra varma mackor på bara för att man känner för det! Äka livslyx faktiskt.

Chip!

Yoga och sommardrömmar

Igår provade jag på yoga för första gången i mitt liv. Så himla kul! Finns ett par tillfällen i veckan här i stan framöver så det kommer defenitivt bli fler gånger. Tanken är att jag ska lära mig lite mer så att jag slutligen kan göra det hemma. På söndag blir det till att prova på ytterligare en ny grej då står frigörande dans på schemat. Ser jag verkligen fram emot!

Hade ju hoppats att kvällens yogande skulle underlätta insomnandet men istället låg jag och fantiserade och planerade de sista fröinköpen. Och nu har jag äntligen bestämt mig! (tror jag) Så nu sitter jag och gör en inköpslista hos Runåbergsfröer. Förutom fröer tänkte jag även köpa en krukmakare, det blir med andra ord inga mer roottrainers den här säsongen. Tänkte att jag först ska se hur det går med de plantor jag redan satt i den jag köpte. Kanske att jag sätter även timjan och gräslök i några cellfack jag har kvar mest för att jag minns hur jobbiga just de var att omskola. Skönt det är när bitarna faller på plats bara så där!

Sen måste ju en kvinna få drömma! Och förnärvarande så står ett sånt här litet miniväxthus från Nelson Garden högt på listan! Tänker att den borde vara perfekt att odla min chili i i sommar. Inte nog med att den är smart, den är ganska snygg också! Hoppas jag hittar den någonstans snart. Vill haaaaaaaa!! Finns en annan variant jag sett från Hasselfors Garden, men den är på tok för dyr för min arma studentekonomi. Om jag inte får med gubben på att äta havregrynsgröt sju dagar i veckan vill säga... men det känns inte riktigt värt.
Lite annat jag vill ha kommer från IKEA. Framförallt är jag sjukt sugen på lite solcellslampor. Hoppas även att det kanske dyker upp någon smart bänk. Vet att jag såg en förra året jag var sugen på. Som sagt drömma får man ju... sen får kanske ekonomin sätta vissa gränser.
Nej men om det kunde ta och bli vår på riktigt nu?

Chip!

And nothing ever happens...

oavsett hur mycket jag vill det så kommer det ta mig tusan inte upp något i krukorna. Än i alla fall. Har förvisso inte tagit hand om de stackars liven så som jag kanske borde. Men va tusan. Kom igen nu fröna!! Men det kanske är när man börjat tappa hoppet som de dyker upp kanske? Så som palmen i fönstret har gjort, jag klippte av den i höstas för den var så lång och ful och när jag var på vippen att slänga den så dök det upp tre nya skott högst upp! Hoppas att det är likadant med mina fröbäbisar också!
På tal om något helt annat så har jag lärt gubben min att äta surkål! Vi hade en österrikisk kväll här i lördags då jag provade på ett recept på Zegerdinergulasch med semmelknödel som jag fått av min farfar och jäklar i min låda vad gott det var. Och det gick dessutom hem hos dem som aldrig hade provat det tidigare!
Chip!

Jag är lite kär...

i excel! Får alltid känslan av att vara väldigt väldigt smart när jag får klura ihop små formler. Ju mer domino effekt desto bättre! Fast synd bara att jag själv inte är riktigt lika smart bara. Speciellt inte igår kväll efter heldagsföreläsning i beskattning! Urf...!

Idag åker tåget förövrigt tillbaka till Norrpan och gubben och kissarna. Jag ska kramas mest i hela världen! Och så klart hälsa på mina ännu inte födda fröbäbisar. De ligger fortfarande och sover i jorden enligt Linus. Hoppas att de vaknar snart! Jag är så himlans nyfiken så jag spricker!

Nej nu ska jag ta tag i lite bokföring innan det är dags för avresa!


Chip!


Dagens

Snart är det våååår! I alla fall har jag bestämt att det är så! För att fira detta petade jag ner de allra första fröerna i jorden igår. Vårblommor så klart! Förhoppningsvis kryper det upp ett par stycken svärmorsvioler och vitsippor inom en snar framtid. Den här vinterns höst/vinterdepp håller verkligen på att äta upp mig inifrån så lite tankar om våren är sannerligen välkomna. Fy jag vill aldrig mer ha vinter! Men samtidigt så blir ju våren så mycket finare när den väl kommer om det ligger en kall och lång vinter bakom.

Vitsippa är för övrigt min favoritblomma alla kategorier. Tycker de är så vackra så himlans vackra! De står liksom där trots att det fortfarande är kallt, helt nakna och bara ler. Stolta på något sätt i all sin enkelhet. Inget krimskrams bara ren och skär blomma. Vajjert! Hoppas verkligen att jag lyckas få dem att gro!

HEJJA VÅREN!!!

Chip!

Gott nytt (frö)år!

Så var julen och nyårsfirandet över! Snabbt det går då! Julen firades tillsammans med gubben och hans familj, mycket mysigt må jag då säga! Nyåret firades till största delen hemma hos oss med fina vänner och mängder av finfin mat. Vilket också har resulterat i ett monsterdiskbergdelux, men så går det när tio magar ska mättas! Till helgen är det även dags för ytterligare ett julfirande, då med min familj. Ser jag supermycket fram emot! Då ska dessutom familjens nykomling firas, första födelsedagen minsann! Har hittat både julklapp och födelsedagspresent som jag hoppas ska falla herrn i smaken!

Tjuvstartat med fröinköpen, kunde inte riktigt hålla mig till slut! Efter att noga ha gått igenom kataloger och internet så rasade en fullastad varukorg ner hos Impecta tyvärr ligger Runåbergs hemsida för tillfället nere, sånt där underhåll av sidan dravel... Kanske blir nåt inköp även där framöver. Det jag främst vill ha ner i jord nu är sådant som kan ta ett bra tag innan det börjar gro. Det och så lite vårfint i form av styvmorsvioler. Måste ju faktiskt få ha lite blommor på balkongen även innan sommaren! I år ska det testas en ny liten mackapär för övrigt. Vi har ju inte all plats i världen och med tanke på kattrackarna så är ju inte rappliga lösningar något att fundera nämnvärt på istället hittade jag Roottrainers. Lite som en sålåda fast istället är det fack som går att öppna (man kan med andra ord titta på rötterna under tiden de växer om man vill) facken sitter ihop 4 på rad så det kanske kan vara smart att så samma i varje liten rad kanske. När rötterna kommer tittar fram torkar den utväxta delen vilket ska befrämja sidorötterna. Om allt går som det ska står jag där sedan med en fin rotklump redo att plantera ut! Väl värt att testa i alla fall i värsta fall har jag slängt en hundring i sjön men har jag tur så funkar det fint så det kanske kan vara värt att investera i flera.

Nåväl jag berättar mer sedan när min last dyker upp i lådan! Kliar i fingrarna nu!! Men frököpandet och klurandet ger åtminstone en känsla av sol och värme så här i kalla vintern!

Chip!

RSS 2.0