Pinsamt?


Jag...
* har lyssnat på skivan hur många gånger som helst.
* ska på en vecka fylld av spelningar. Och har peppat hur länge som helst!
* kallar mig själv ett fanson.

Men... jag har fortfarande inte den fysiska kopian av skivan! Pinsamt?

Nej nu ska jag göra mina sista mentala förberedelser inför dagens tenta. Efter den är jag klar men utbildningen! Förutsatt att jag klarar den vill säga...!

Chip!

Örter, örter, örter överallt!

I slutet av förra veckan fick jag äntligen möjlighet att införskaffa lite örter som jag varit sugen på men inte orkat driva upp själv. Det blev pepparmynta, ingefärsmynta, rosmarin, salvia, citrontimjan och oregano. Adoptivplantorna står fortfarande i köksfönstret och jag hoppas att det ska visa sig vara friska och krya! Passade på att klippa ner dem rejält när de kom hem så att de ska buska till sig lite. Bortsett från timjanen så var det ganska krassligt på den fronten.


De längsta skotten satte jag i vatten i hopp om att de skulle rota sig och än så länge har pepparmyntan fått riktigt fina och långa rötter! Nästan så att jag funderar på om inte skotten kommer göra sig finare i slutänden än moderplantan som var ganska ranging för att vara ärlig. Resten bor i glasskålar i köket.Ute på balkongen bor det ett gäng till örter, de som jag drivit upp själv från frö och de verkar må hyfsat gott de med. Så gott så att jag passade på att skörda min första näve favoritört: TIMJAN!

Är det bara jag eller ser timjan ut som spagetti med små blad på?

Lite såhär såg det ut när jag fotade lite snabbt i helgen:

Slät och krusbladig persilja, röd och grön basilika och så lite backtimjan. Det finns en gräslök också, men den står i ett hörn och skäms.

Nej nu ska jag ta tag i tentapluggandet! Vill ta mig tusan klara den rackarn!

Chip!

Kakan!Vi har fått en ny hyresgäst till balkongen som går under namnet Kakan. Jag hade på känn redan från början att hon kunde vara en sån där som hittar på otyg och äventyr titt som tätt och gissa om jag fick rätt! Så här hittade jag henne en morgon i helgen:Undrar just hur detta ska gå... ojojoj!

Tagen på bar gärning!

Häromdagen när jag plockat in plantor efter min sista plant give away och återvände till hallen från en tur till köket fann jag det här:

Vem stod och knaprade på blommor om inte Ligrisen? Eftersom de ändå ska slängas tyckte jag att hon gott kunde få stå och mumsa bäst hon ville under tiden som jag försökte ta kort. Sämsta tänkbara ljus i vår hall (läs: så gott som inget alls). Och nej hon luktar inte bara hon äter för glatta livet!

Söndagspyssel!

Dagens väder är mulet och trist så jag sitter inne och roar mig med att sticka och peppa inför London resan med Hansons Middle of nowhere-acoustic. Någon som kan gissa vad det ska bli?


Härligt värre med restgarner som man kan göra roliga saker med!

Nu tillbaka till stickorna!

Chip!

Dagens


Ärligt talat jag har inte tid att vara sjuk nu. Så nu får kroppen ta mig tusan ge sig med detta beteende och hör sen! Jag har ju tenta att plugga inför, omplanteringar att göra och möbler att måla. Och hör sen!

Har inte riktigt orka vattna så som jag kanske borde så ett gäng tagetesar har strukit på foten. Men ett par stycken lever i alla fall. Förhoppningsvis hinner jag bli frisk innan jag dödar dem med. Bwah.

Nu ska jag fortsätta läsa nyaste Galago.

Chip!

Sen bröllopspresent...

Jag tog med en present till valborgsvärdarna som jag tyckte blev riktigt piffig! Enkel att göra var den också. Tag en tub Karlssons klister, en tom och diskad big pack förpackning och ett stycke tyg. Vik tyget över kanten och limma fast det. Sen kan man piffa till den ytterligare, själv ståltrådspiffade jag. Och så petade jag ner lite växter så klart, det var ju liksom det som var presenten.

RESULTATET:

Kort och present. Check!

Tänk vad lite tyg kan göra!

Nu ska här sovas. Jag är dödstrött efter en dag i skolan uppföljt av någon form av husmorsmaraton. Det har lekts, diskats, lekts mer, matats, lekts mer, nattats och planterats om. Hujjedamej! Men oj vad kul jag haft! Trollet var på betydligt bättre humör idag när han mår lite bättre.

Chip!

Ouchiiie!

Burkarna finns HÄR!

Med en gubbe som min borde jag egentligen införskaffa så här fiffiga plåster! Alternativt kanske det skulle gå att laga systers krassliga son. Eller åtminstone min beskattningsvirriga hjärna. Urbota söta är de i alla fall. Och dregla får jag faktiskt om jag vill!

Chip!

ps. Gubben kan vara lugn jag har inte köpt dem. Än.

Målerimålera

Första delen av två är färdigställd i måleriväg! Den lilla bänken som är hem åt mina tomater (snart igen) har fått nya färger. Riktigt nöjd blev jag med färgerna också!


Tänk vilken skillnad lite färg kan göra! Tyvärr har jag ingen riktigt bra före bild men jag kan avslöja att det var ganska slitet först. Hoppas att det håller nu också... Färgen jag har använt är fönsterfärg som är lite halvblank. Så att det ska klara av att stå ute och gå att torka av vid behov.

När jag kommer hem blir det mer måla av! KUL!

Chip!

Blåbärspaj

När man gör sista dagen på en praktikplats hör det ju liksom till att man bakar nåt fint (alt köper nåt gött) sista dagen. Egentligen är väl tårta the right way to go men jag körde på en gammal hederlig klassiker. Det var gubbens förslag, han tyckte att det kunde vara "lite exotiskt" så här års med blåbärspaj! De flesta har nog ätit upp sina men vi har snålat och nu kom de till användning!Eftersom jag är inne i någon form av hasselnötsperiod så fick det åka med ett gäng i smuldegen, oväntat gott kan jag avslöja så här i efterhand.

Ingredienser
Blåbär
Ca 1 msk potatismjöl
Ett par nypor socker

Smuldeg
Knappt 150 g smör
1 dl socker
Knappt 2 dl mjöl
3 dl havregryn
1 dl hackade hasselnötter

Smörj formen med smör. Fyll på med blåbär och pudra över potatismjöl och socker. Nyp ihop ingredienserna till smuldegen och fördela över bären. Sätt in i ugnen på 250 grader i ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna. Servera med glass eller vaniljsås. Njut!

Hela min paj gick åt på fredagen, det inte praktikkollegorna satte i sig under dagen fick mitt spontanbesök under kvällen. Vad jag hörde så var det ingen som var ledsen över resultatet i alla fall...

Chip!

RSS 2.0