Woop woop!


Åh jag ser verkligen fram emot helgen! Vi ska ha tårtkalas ute på lotten (som numera är döpt till "Lilla Freden") och tanken är att vi även ska få lite bra jobb gjort. Grilla ska vi göra också och bara ta det lugnt. Det som blir gjort det blir gjort. Kommer bli kick ass!!


Det som slagit mig är att jag måste investera i tråkgrejer som skottkärra, kompostgaller och vattenslang. Får bli billigaste billiga av allt för aj aj aj vilka priser! En lyxvariant får det bli senare i livet. Har upptäckt att just skottkärra verkligen är en sån sak som är ganska skönt att ha egen, förra helgen använde vår granne sin skottkärra själv=den var upptagen. Den har ju ett par användningsområden som känns hyfsat nödvändiga så som hämta saker och forsla bort saker. Pretty important stuff med andra ord.


I övrigt så har det så sakteliga börja dyka upp saker. Det räcker med att vara borta bara ett par dagar så säger det POFF! Nu har jag inte varit ute sedan i tisdags så det ska bli spännande att se vad växterna kan tänkas ha hittat på!


Nu ska jag jobba färdigt för idag. Ikväll ska vi kika på cykel (typ jordens bästa födelsedagspresent, fatta egen cykel!! Ah lyx!) och så ska jag fortsätta på Lilla Fredens flagga. Någon som kan gissa vilket motiv den har? Vinnaren får ett besök på Lilla Freden och en kram.


Chip!


Ps. Om man vill kan man ju faktistk göra en riktigt spexig skottkärra. Typ så HÄR! Jag är sjukt sugen! Speciellt den gröna tycker jag är sjukt söt.


Lyckligt lottad

Gubben och jag har spenderat all tid vi bara orkat ute i solen på lotten de senaste veckorna. Och det har sannerligen givit resultat! Det är himla häftigt att se allt växa fram steg för steg och varje gång gör skillnad. Vi har grävt och kånkat och slitit. Och fikat. Och skrattat. Och pratat strunt och väder.

Men utan alla urfina människor runt omkring hade vi inte kommit på långa vägar lika långt. För herrejösses vad snälla folk är! Vi har fått så många plantor och pryttlar så jag egentligen borde skämmas ögona ur mig. Vår närmsta granne har bistått med pallkragar och massor av fin kompost. Dessutom får vi lov att ställa spade och grep i hennes förråd. För att inte tala om bra tips och trevliga pratstunder! Bärplantor har vi också fått, av folk på jobbet och från vänner. Så nu finns det både två sorters hallon, rabarber, jordgubbar och snarta vinbär. Och en massa små pryttlar och saker som liksom underlättar. Och blommor.

Jag börjar inse det att det här med trädgård handlar väldigt mycket om att dela med sig. Det passar sig liksom väldigt bra. Jag vet ju själv hur det är med mina fröbebisar varje år. Jag har inte hjärta att slänga dem och så finns det de som gärna vill ge dem ett nytt hem. Alla blir glada helt enkelt!

Fast idag har jag lyxat till det och köpt en liten buske. De hade utförsäljning på torget så en liten liten krusbär för blott 35 kronor fick följa med mig hem.

Chip!


RSS 2.0