Plantor som vägrar att dö pt. 10037582


Chiliplantorna som jag sparade för att de levde trots orättvis behandling i våras har börjat blomma. Igen. Full i knopp och frukt samtidigt. Helt klart är ju att de vägrar dö i alla fall. Detta trots att de fortfarande står i mjölkkartonger och fortfarande enbart stått inomhus. Nu är ju frågan om jag ska låta den blomma eller om jag ska klippa bort knopparna så att de inte stjäl för mycket energi. Någon som vet? 

Chip! 

Nu ska 9:an i himlen in!


I skrivande stund är gubben och lämnar in våra nycklar till gamla lägenheten. 4 år nästan på dagen sen vi flyttade in. Även om det mest känns som en lättnad att äntligen vara därifrån så är det ändå lite vemodigt. Tigern blev ju till där, det var det ställe som var hemma när vi lämnade bb. Inget mer balkongfix eller nödlösningstrix. Nu får vi på riktigt lära känna denna nya lägenhet utan back up. Ångrar oss har jag dock svårt att tro att vi kommer göra. 

Chip!

I present to myself...:


Det kanske bästa med nya lägenheten: jag har äntligen en plats dedikerad till pyssel! Perfekt att sitta där när lillterroristen sover middag eller somnat för natten, sängen står nämligen precis bakom. Först ska jag bara sortera ca en miljon påsar kläder och leksaker som gubben fått av en arbetskollegas dotter som känner sig färdig med frambringandet av nya individer. De påsarna står för övrigt mellan pysselhörnan och sängen och går under namnet Mordor... 

Nu ska jag ta en kopp kaffi och försöka bli som folk. 

Chip! 

Regnet det bara öser ner


Idag skulle jag kunna tänka mig att ligga i sängen och gosa hela dagen. Regnet smattrar utanför fönstret och P1 surrar i bakgrunden. Jag och Tigern ligger i sängen och mitt på dagen ammar. Hemskt gärna skulle jag ligga så här hela dagen. Kanske hitta nåt bra pyssel eller packa upp en låda eller två. Låta tankarna få flyta fritt. Men inte idag inte! För idag är det sista babysimmet och sen är det mer eller mindre raka vägen till Karlstad och amningshjälpen träff. Resten av veckan ska ägnas åt att göra klart i gamla lägenheten. Ska bli så skönt när vi är klara där! Måste klura ut ett bra fir när nycklarna är överlämnade och vi aldrig behöver gå dit igen. Nån med bra tips?

Chip!  

Ps om en har tråkigt och är i krokarna får en hjärtligt gärna komma och hänga med oss vid hopplock/städ! Det här med att göra nåt och ha en onge på höften innebär ju vissa begränsningar... 

<3

Det här med livet är ju lite upp och ner ibland. Just nu är det väldigt mycket upp för det mesta, det här med att följa en alldeles ny människa är ju hur häftigt som helst! 

Men ibland tvingas en ner på jorden och även om det handlar om sånt som en kanske har haft på känn en tid så är det aldrig kul att mista någon en tycker väldigt mycket om. Må så vara att det handlar om ett husdjur. Nästan 15 år fick vi tillsammans i alla fall! Tappert kämpade du på och jag är så tacksam att du fick träffa mitt lille barn innan du tog av dig kopplet för gott. 

Min terapi just idag fick bli lövkrattning. Vet inte vad det är men det är min meditation det! Kanske är det något med det monotona arbetet och att bringa en smula ordning i trädgården? Gubben och ungen kikade på inifrån värmen i köket där jag gick och rafsade runt i höstkylan. 

Chip! 

RSS 2.0