Ensamdag med lilltigern


Ligger i sängen och lurar med min Tiger. Han somnade på min arm och jag har inte hjärta att börja krångla. Har inga skäl att stressa. Idag har gubben dessutom långdag på jobbet och då brukar det vara extra skönt att hålla Tigern på gott humör. Att vara ensam med en arg nästan ett åring är inte kul. 

Innan luren fick vi i oss kalops. Så himla gott! Borde vi helt klart göra oftare. Älskar mat som liksom sköter sig själv. Bara steka kött, i med grönsaker och kryddor. På med mjöl och täck med vatten. Sen är det bara att vänta. Under tiden en väntar kan en njuta av doften, leka lite eller lägga sig på sofflocket. Idag var det till och med ännu enklare! Bara pytsa upp i en kastrull och värma på. Vi har avskaffat micro men att värma på spisen tar inte mycket längre tid och blir betydligt godare! 

Chip! 

Mot nya äventyr! (Eller att packa en väska)


Kommer jag någonsin lära mig det här med att packa? Har i alla fall frångått mina sena tonårs tygkassepackande. Nu har jag bara ett par tygkassar och en rejäl väska. 

Numera är merparten av kläderna inte mina i alla fall. Själv skulle jag lätt kunnat klara mig på typ två ombyten under två veckor. I stort sett. Men så bemästrar jag ju kniv och gaffel samt krälar inte så mycket på golvet. 

Chip! 

Mammalyx

Har precis ätit en rasande god lunch. Själv. Alldeles alldeles själv. Så himla fantastiskt! Suttit i säkert en halvtimme och njutit och haft det fint tillsammans med mig själv. Plockat i mina olika små röror och petat i mig frön. För ett år sen hade jag säkerligen inte jublat men nu så! Tyst är det också. Så när som på en tickande klocka och nån fläkt som står och surrar. 

Tigern ligger i vagnen och sover. Han ser ut som en liten tjock kejsare i sin lilla rullbara tron. Dragen blir helt annorlunda när han ligger och snusar. Förundras rätt så ofta över hur olika ett och samma barn kan se ut beroende på humör. Ibland så känns det nästan som att det måste vara flera barn. Fast i en kropp. 

Nu ska jag försöka få nåt vettigt gjort medan tid ännu är! 

Chip! 

RSS 2.0