Tårtkalas och hemliga fröer


Tigern har tvärdäckat efter en fartfylld förmiddag på öppna förskolan. Idag var det avslutning med tårtkalas och hela lokalen var proppad med glada barn. Lagom till vi kom hem hade tigern slocknat på ryggen och tack o lov gick det väl att lägga ner honom i gräset. 

Personalen bjöd på tidernas längsta tårta med jordgubbar och grädde. Och vi lekte med såväl djur som bilar och i köket. Spännande att följa hur han interagerar mer och mer med de andra barnen! 

Just det Arla kör en kul tävling just nu! Om en köper tre produkter får en en hemlig påse frö med en av fyra olika ängsblommor. Blir spännande att se om vi får blåklint, tjärblomster, smörblomma eller förgätmigej! Läs mer om tävlingen på Arlas hemsida och kolla in taggen #arlaeko på Instagram vetja! 

Våra frö har precis ploppat upp i en av lådorna. Smyghoppas på blåklint som den exilöstgöte jag är. 

Nu ska jag passa på att bygga växtstöd åt luktärten och pilla mig lite i naveln innan tigern vaknar. 

Chip! 

Tre systrar


Bytte innehållet i korgen mot några rädisor och en vitlök. Gallrade ur de största rädisorna och hoppas på att de andra växer till sig snart. Vitlöken var helt klart över förväntan, är osäker på när de ska upp men av storleken att döma kan det inte vara långt kvar. Satte vitlöken i höstas så det är en rätt lång väntan. Har använt vanlig vitlök från hälsokosten så helt enligt boken är det inte.  Men tänker att eko är bättre än inte eko i alla fall. Ska bli spännande att se hur den smakar! Gubben fick en krya på sig bukett av ängsblommor också den fick dock inte vara med på bild. 

Majsen och squashen kom ner. Runt varje majsplanta har jag planterat ett par brytbönor. Tillsammans kallas denna kombination för "Tre systrar", squashen skyddar rötterna på sina systrar genom att skugga jorden med sina stora blad. I gengäld får squashen näring av bönorna som är kvävefixerande. Och majsen agerar klätterstöd åt bönorna. Allihopa ger förstklassig mat också. Sorterna i år är Yellow Crookneck och Custard White (Squash), Painted Mountain (majs) och E-Z (provfrö för brytböna). Hoppas att grillpinnarna ska hjälpa majsen att stå upp tills den etablerar sig ordentligt. Hade satt majs i en glasskartong på vinst eller förlust så jag är lite rädd att jag skadat rötterna nu vid utplanteringen. Förra året lyxades det med separata mjölkkartonger vilket kändes mycket bättre. 

Vädret gör att jag känner mig lite efter på lotten men jag tror och hoppas att jag ska vara någotsånär i fas. Allt växer så det knakar i alla fall både hemma och på lotten. 

Chip! 

Nytt fränt tigeråkCykelkärran är monterad och ansluten till cykeln. Fortfarande gubbens cykel men snart så får jag mig en egen cykel minsann! Idag har vi packat med oss majs- och squashplantor och gett oss ut på lotten. På schemat står plantering, sätta bönor och lite allmänt pill. Lite skönt att det inte är så förtvivlat varmt idag så en orkar få nåt gjort. 

Återstår att se hur tigern gillar sitt nya åk! 

Chip! 

Material girl


Snart bär det av hemöver igen. Ytterligare en vecka ute på äventyr är lagd till handlingarna. Just nu ligger tigern och sover och jag ligger bredvid och njuter en stund. Utanför öser regnet ner så det känns som ett bra sätt att fördriva tiden. Stackarn har varit sjuk från och till hela veckan. Först en otäck ögoninfektion och sen förkylning med feber. Är inte mycket för tabletter men ibland är febernedsättande bra skit! Som vuxen kan jag ju hantera feber och vet vad som händer i kroppen, inte särskilt trevligt men jag vet att jag inte dör. Som liten tiger är det lite värre. Flera nätter som det vaknats och skrikits mer eller mindre i sömnen. Usch! För stunden verkar det helt okej, bara näsan som rinner en smula men det är hanterbart. 

Har kikat på cykel och cykelkärra i veckan också. Är verkligen helt orimligt till mig över att äntligen skaffa cykel! Att kunna fara ut på utflykter tillsammans kommer bli så rasande kul! Den materiella glädjen känner i detta fall inga gränser. Hurra! Konsumisten i mig har kommit fram igen denna vecka: en gul och fin cykelkorg, två Kockum fat och en Twist burk bland annat. Annat är mest mat. 

Ska bli spännande att se hur det gått med växterna jag petade ner för en vecka sen! Har broccolin överlevt? Växer det i rabatten? Hur går det med tomaterna och chilin? Ihhhh! Spännande värre detta! 

Chip! 

RSS 2.0