Barnmässan


Idag har Tigern och den ömma modern besökt Barnmässan tillsammans med Amningshjälpen. Det både pratades och praktiserades en del amning under dagens gång och jag är rasande tacksam att mina armar klarar av att hålla ammande småbarn i famnen en stund utan att dö. 

Redan vid ankomst visade sig tigern vara på ett strålande humör. Full fart framåt var lite temat för dagen! Vilket  användes till att leka med tåg hos Cirkus Scott, pilla på alla heliumballonger samt att försöka rymma från mamma. Helst ut utanför mässhallarna. Två undantag gjordes 1: sova på ryggen i Manduca (inkluderar att sova på mage i Manduca samt i mammas bara armar) 2: i kuddhögen hos Grums kommun. Lite slitigt blir det men jag tycker det är viktigt att få med Tigern ut i världen. Dels för att låta honom upptäcka och dels för att jag tycker det är viktigt att även inkludera små barn i det gemensamma rummet. Rätt ofta känns det som att barn ska gömmas undan för att de låter/stökar/busar/finns till men även små människor är ju människor och förtjänar att synas och höras. Dessutom blir faktiskt de allra allra flesta ruggigt glada när de träffar glada små barn! 

Nu har jag slumrat till alldeles för många gånger för mitt eget bästa så nu ska jag ta mig lite välförtjänt sömn bredvid mina favoriter! 

Chip! 

VÅÅÅÅÅÅR!

Alltså det här vädret är verkligen bra för själen! Blir helt nipprig och glad hela jag. Tigern gillar också solen och kommer med sina små små skor till mig när han vill ut och leka. Senaste veckan har vi varit ute i skogen, på landet och i stan. Det har varit promenader och trädgårdshäng och lekplatslek. Så himla himla kul. Det finns så mycket för en liten tiger att upptäcka så harta vore nock!

Det som känts allra allra bäst för mig är att jag känt mig som den mamma jag vill vara. Vi har gjort äventyr tillsammans och vi har skrattat och myst och vi har liksom varit i synk med varandra. Inga (eller i alla fall relativt få) konflikter. Så skönt i hjärtat! 


Lite trädgård har också hunnits med. Med betoning på lite. Ännu är marken lite för hård för att börja gräva. Men krattat har vi gjort och jag har lagt ut stenarna till rabatten. Så som löven ligger har den sett ut tidigare och kändes lite för stramt och litet för min smak. Vi har även kikat lite på syrénbersån som ska beskäras en smula. Den har jag storslagna planer för i min hjärna. Måste bara se så att inte grannen har det också. 

Nu ska jag passa på att sortera tvätt innan det blir liv i luckan här igen! Sen blir det lunch och lite utelek tror jag bestämt. Så här års vet en ju inte hur många soldagar vi får så det gäller att ta vara på dem som ges! 

Chip! 

Men vad händer ens?


Klockan är över 9 och vädret är fint. Och inte en levande själ förutom vi och fåglarna är på plats i lekparken! Var är alla? 

RSS 2.0