Kan själv?


Tigern har börjat leka med bestick till maten. Än så länge är det mest på lek, han förstår principen att maten ska upp på skeden/gaffeln och in i munnen. Men motoriken är inte riktigt på plats. Emellanåt försöker han lägga på mat eller hugga maten med mycket blandat resultat. Mindre och mindre hamnar på golvet numer i alla fall och helst ska maten ligga på en tallrik och inte direkt på brickan. När han är mätt ställer han upp tallriken på bordet och när han vill ha vatten viftar han med händerna. Vem behöver ord när det finns tecken? 

Det enda som han verkligen tvärratar är bröd och mosad mat. Får han bröd äter han pålägget och kastar mackan (ett av få tillfällen då det faktiskt blir rätt mycket mat på golvet) och mos tittar han skeptiskt på mig och undrar om jag ska förgifta honom. Mos är kul att experimentera med typ lägga i vatten och se vad som händer... 

Gillar verkligen matsetet vi har från Beco! Kanterna gör att maten stannar kvar och går att använda som stöd när en vill prova på bestick. Koppen är inte rund utan oval så att den är lättare att hålla. Kanten är formad så att det blir som spillskydd på sidorna. Sen att de precis som pottan är gjord i bioplast gör den ju inte direkt sämre! Mindre gifter och avfallet blir mull så småningom. 

Förkylningen är något bättre idag men han är fortfarande ynklig. Inte lätt! Hittade regnstället så eventuellt går vi ut i trädgården och leker så småningom. Lyx! 

Chip! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0