Årets andra skörd och lök sättning

Så skönt att komma hem och vara sådär lite lagom sliten. En rejäl promenad och lite grävande är bra för själen! Himla gôtt att sätta årets första frön och sommarens lök samtidigt som en kan skörda säsongens andra omgång grödor. Inte mycket men en knippe gräslök, lite körvel och vitlöksblast kommer smaka fint! Tigern fick dessutom en stjälk rabarber att suga på. 

Det är nog det bästa med att ha varit där ett par år nu. Första året slet vi supermycket hela våren, eller ja så gott det gick med tre timmar dagpendling. Då fick vi vänta flera månader på någon form av resultat alls. Nu har vi bara kikat in nån gång och kan redan ta med oss grönt hem. Inga lådor ska vi bygga där i år heller och jorden som är får räcka för i år. Nu väntar jag bara på sista omgången frön så vi kan sätta morötter, bondbönor och rödbetor. Om några veckor ska det dessutom ut lite bönor, squash och majs men kinkisarna tar vi i juni. Purjon verkar för övrigt ha överlevt! Ska bli spännande att se om det blir nåt av den i år. 

Tigern hittade på tusen bus under tiden vi var där. Han lekte säkert en timme i en liten pöl som bildats på en presenning. Ytterligare en timme eller så så spenderades i ett dike. Fördel: lätt att ha koll på barnet som har lite svårt för branta backar samt var nöjd pga hittade vatten och maskrosor att leka med. Nackdel: hittade vatten och maskrosor att leka med men saknade galonisar... 

Nu ska jag sluta svamla och krypa upp i soffan! Chip! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0