Strålande ljus


Det här är ett litet fiffigt pyssel som inte är varken särskilt svårt eller mödosamt. Dessutom använder du i huvudsak något som finns hemma och som du kanske vanligtvis hade slängt.

Du behöver:
* Konservburkar, ordentligt diskade
* En syl eller en pryl
* Hammare
* Pärlor, ståltråd, fina band och annat fint att dekorera med

1. Samla ihop allt du behöver till pysslet så att du i lugn och ro kan pyssla. Om du vill kan du vika in kanterna högst upp på burken med hjälp av en tång, för att eventuellt undvika en del skador i framtiden.

2. Fyll burkarna med något, tyg eller papper eller det du har i närheten. Nu ska det nämligen slås hål i burkarna. Använd din syl eller pryl att göra mer eller mindre fantasifulla mönster i burken. Kom ihåg att burken gärna bucklar sig så begränsa mängden hål något. Vill du inte ha några hål? Hoppa då över detta steg.

3. Dekorera! Här är det bara fantasin som sätter gränser! Testa olika varianter och pilla tills du är nöjd. Blir du inte nöjd? Ta bara bort det du gjort och försök igen. Det här är det roligaste steget tycker jag!

Färdig!

Eller vänta nu! Har du lyktorna ute finns det ytterligare ett litet knep att ta till, om du vill undvika att få dina lyktor vattenfyllda vid eventuella regn. Eftersom vi är bosatta i Sverige är ju den risken ganska överhängande... Så ta fram din syl eller pryl igen och hammaren. Gör ett par hål i botten av burken. Ta fram lite tyg av något slag, jag använde mig av fiberväv som jag ändå har i mängder, klipp ut en lagom stor bit och lägg i botten. Fyll sedan på med sand eller grus. Detta underlättar även ljusbytandet då du får upp värmeljuset en bit.

Lycka till! 

Chip!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0