Det stora barnkalaset


En gång per år arrangeras det stora barnkalaset här i stan. En rad arrangörer deltar och allt är gratis! Så fantastiskt fint initiativ och sjukt uppskattat av ungarna (och deras föräldrar). 

Vi började med att kika på räddningstjänst, polis och en rallybil. Såväl brandmän som poliser fanns på plats och svarade på frågor. Tyvärr ville inte tigern gå in i brandbilen för det hade mamman gärna gjort! 

Utomhus fanns även scouterna som bjöd på skrabbelucker med kanel och socker. Både jag och gubben var med i scouterna som små och det vore tokroligt om tigern och humlan provade på det framöver också. 

Sen fastnade vi i en gympasal. Det klättrades i ribbstolar, sprangs och lektes med bandyklubbor. Tigern var i himmelriket minst sagt. Vi vuxna fick en skvätt kaffe under tiden. Sen avslutade vi med att baka pepparkakor. Tigern somnade med sina pepparkakor i handen i vagnen på vägen hem och jag är rätt säker på att han har haft en kanondag! 

Vi hann bara med en bråkdel av allt som fanns. Utöver det vi hann med fanns bland annat ansiktsmålning, pyssel, sångstund, gympa, tipspromenad. Ska bli spännande att se hur lillebror hänger med nästa år. Då lär han också vara med och härja. Så svart att greppa det. 

Vill en läsa mer om Det stora barnkalaset och dess syfte kan en gå in här: 
https://natverketsemig.wordpress.com/det-stora-barnkalaset/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0