Skärmtid

Vi har ett litet dilemma här hemma! För ett gäng veckor sedan plockade vi bort vår TV. Vilket har gått kanon! Eller alltså nu har TVn blivit ersatt av en laptop som fyller i stort sett samma funktion. För att kort förklara problemet så blir vår stora unge betydligt sämre i humöret när det blir för mycket skärmtid, upplever vi i alla fall. Det är ett evigt tjat om att få se på TV och när väl laptopen åker på blir han härjig och slåss och förstör saker. Den stackars laptopen har snart fler tangenter som saknas än som sitter kvar...

Innan laptopen dök upp var det faktiskt rätt lugnt. Visst dök frågan upp men han köpte snabbt att vi inte hade TV. Men nu när han vet att vi har en liten liten dator som fungerar precis lika så är det inte alls lika lätt. Det är inte så att han aktivt kollar heller men så fort vi stänger av, om han så är i ett annat rum, blir han helt vansinnig! 

Själv börjar jag känna att det inte är helt optimalt. Speciellt eftersom vi såg hur mycket lugnare han började bli när han hade i stort sett ingen skärmtid alls. 

Så jag behöver tips på hur andra hanterar skärmtid! Hur hittar en balansen? Både för barnen och er själva. För ärligt talat kan jag som vuxen dra nytta av att koppla ifrån oftare också. Men hur genomlever en då de långa marathonamningarna? (Som fortfarande inträffar, exempelvis precis just nu). 

Chip! 

Kommentarer
Postat av: Tess

Känner igen det. Vid för mycket skärmtak blir Connors humör inte kul alls. Vi begränsar därför tiden och säger att skärmen måste vila för att den blivit varm, pratar om livslängd på elektronik och att man måste ta hand om den. Funkar här iaf :-)

2016-01-19 @ 21:11:30
URL: http://highlandertess.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0