Regnet det bara öser ner


Så här års rullar verkligen tiden på! Vi har kört ytterligare en veckas jobb där gubben och tigern fick gå i första majtåg med nävarna knutna i luften och kika på veteranbilar. Men om jag jobbar hur går det då att amma? Alldeles utmärkt får jag lov att säga! Brösten är verkligen helt fenomenala på att ställa in sig efter rådande förhållanden. Har haft turen att brösten varken blivit direkt spända eller börjat läcka alldeles förskräckligt. Dessutom så himla skönt att få komma hem och tigern får krypa upp i knät för en stunds återanknytning. 

Här hemma är äntligen rabatten utgrävd och fixad. Petar sporadiskt ner fröer och har gjort nåt slags grovskiss på hur det ska se ut. En hel del örter, ett gäng fina, i huvudsak ätbara, blommor och en och annan grönsak kommer det bli. Det har även snickrats ihop två odlingslådor av virke från boden som ska fyllas med jord och grönsaker. 

I veckan hade vi besök av Amningshjälpens länsgrupp. Mycket trevligt! Bjöd på en egen version av min farfars potatissallad som är lite av en favorit. Den serverades under ett berg av grönsaker och lite frön. Till fanns även pastrami och en fetaoströra. Röran brukade vi göra på cafeet jag jobbade på för några år sen. Sjukt enkel och sanslöst god till typ allt! 

Farfars potatissallad på mitt vis
Fast potatis
Äppelcidervinäger 
Olja
Rödlök 
Salt och peppar
Koka potatisen med skalet på. Under tiden skiva rödlök. Lägg löken i en bunke, salta och rör om. Häll i olja och vinäger. Skala potatisen fort som tusan och skär i bitar. De ska fortfarande vara varma när de blandas ner i lökblandningen! Så att den suger åt sig vätskan. Salta och peppra. 

 Fetaoströra 
Rödlök
Fetaost 
Turkisk yoghurt 
Salt och peppar 
Hacka rödlök, salta och rör om. Smula ner fetaost. Blanda i yoghurt och smaka av med salt och peppar. 

Resten av veckan har mest regnat bort. Lite lätt frustrerad tiger här hemma under vecka med andra ord... 

Idag har förra årets chili äntligen kommit i krukor. Spottade små knoppar ute i topparna, ska bli spännande att se om vi får till en tredje skörd på plantorna som skulle kasseras för ett år sen...

Chip!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0